Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, διευρύνεται η «βουτιά» στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, διευρύνεται η «βουτιά» στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς
Ήπια άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο, ενώ στήριγμα στην αγορά δίνει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ. Διατηρείται η «βουτιά» στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Ήπια άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ μεγάλη «βουτιά» καταγράφει η μετοχή της Πειραιώς. Στήριγμα στην αγορά δίνει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 883,06 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,18%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 41,40 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 886,15 μονάδες (+0,53%) και κατώτερη τιμή στις 880,98 μονάδες (-0,06%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,5%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά 0,03%, με την Εθνική Τράπεζα να κερδίζει 1,84%, την Eurobank 0,83% και την Alpha Bank 0,52%. Αντίθετα, η μετοχή της Τρ. Πειραιώς σημειώνει «βουτιά» 18,46%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (3,7%), της ΔΕΗ (2,7%) και της ΑΔΜΗΕ (1,7%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (1,3%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,3%).

Σημειώνεται πως η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε εχθές την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Οι διαδικασίες για την αύξηση κεφαλαίου δρομολογούνται από σήμερα με την έναρξη του reverse split των μετοχών, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός περίπου 9 ημερών και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για να αποφασίσει τους όρους της ΑΜΚ. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τρ. Πειραιώς αναμένεται πιθανότατα στις 15 – 16 Απριλίου. Ακολούθως θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια προσφορά.

Στην ΕΥΔΑΠ, ο κύκλος εργασιών το 2020 διαμορφώθηκε στα 330,3 εκατ. ευρώ από 323,7 εκατ. ευρώ το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2% (+6,6 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα. Παράλληλα, πρόθεση της Διοίκησης της Εταιρίας είναι η διανομή μερίσματος στους μετόχους από τα κέρδη εις νέον ή/και επιστροφή κεφαλαίου από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, ύψους συνολικά 50 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στην προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Πληροφοριακού Συστήματος συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιήσει η ένωση εταιρειών Intrasoft International – OTE AE, προχωρά ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider