Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών έφερε η αυτοδυναμία της ΝΔ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών έφερε η αυτοδυναμία της ΝΔ
Μετεκλογικό κύμα ρευστοποιήσεων έπληξε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Δευτέρας κάτι που χρηματιστηριακοί παρόντες είχαν εν πολλοίς προεξοφλήσει.

Ακολουθώντας το ρητό «αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση» πολλοί επενδυτές επέλεξαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος και είχε καταγράψει ράλι ανόδου το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, η αναστολή της διαπραγμάτευσης του ΟΠΑΠ επηρέασε τους επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν τις εξελίξεις καθώς τα σενάρια μιλούν για δημόσια πρόταση από τους βασικούς μετόχους.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 878,17 μονάδες με απώλειες 1,84%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 92,1 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά έκλεισαν 40 μετοχές, πτωτικά 66 και 39 ήταν αμετάβλητες.

Οι συνεδριάσεις των προηγούμενων δυο εβδομάδων είχαν δείξει πως πολλοί επενδυτές τοποθετούνταν με σκοπό να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις στο άνοιγμα των συναλλαγών της 8ης Ιουλίου, κατοχυρώνοντας βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Αυτό και έγινε με τους επενδυτές να ρευστοποιούν κυρίως θέσεις σε τραπεζικούς τίτλους. Μάλιστα, αυτές οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την συνεχιζόμενη πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς κατέγραψε απόδοση έως και 2,014%, ενώ το πενταετές σημείωσε απόδοση έως 1,043%.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 3,01 ευρώ με απώλειες 7,10%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,72 ευρώ με απώλειες 6,78%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,3360 ευρώ με απώλειες 5,81%.Η Eurobank έκλεισε στα 0,8450 ευρώ με απώλειες 5,06%.

Είναι ενδεικτικό πως πλήθος θετικών εκθέσεων διεθνών οίκων δεν μπόρεσαν να ανασχέσουν τις πιέσεις, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν και από την αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου του ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider