Σταθεροποιητικά κινήθηκε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 843,73 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 72,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 37 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,2 εκατ. τεμάχια.

Μεικτή εικόνα κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος. Η Eurobank έκλεισε στα 0,8590 ευρώ με άνοδο 2,02%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,96 ευρώ με απώλειες 0,20%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,42 ευρώ με απώλειες 0,41%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,6850 ευρώ με απώλειες 1,46%.

Το κλίμα στο Χρηματιστήριο ήταν πιο υποτονικό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που χαρακτηρίστηκε φυσιολογικό από τους αναλυτές, δεδομένου ότι η αγορά θα πρέπει να συγκεντρώσει δυνάμεις για να ξεπεράσει την τεχνική στήριξη των 850 μονάδων.

Πάντως στην αγορά ομολόγων το κλίμα ήταν καλό, με το δεκαετές χρεόγραφο να σημειώνει απόδοση 2,75% και το πενταετές απόδοση 1,61%, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε το 1,585%.

Το θετικό κλίμα στα ομόλογα επέτειναν οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα πως «είμαστε σε καλό δρόμο για πλήρη άρση των capital controls εντός του έτους», την ώρα που στην Ευρωζώνη η ΕΚΤ εξετάζει μια ευρεία γκάμα μέτρων, από μειώσεις επιτοκίων και νέο QE έως και κλιμακωτά επιτόκια, καθώς οι εμπορικοί πόλεμοι δεν αναμένεται να καταλαγιάσουν σύντομα.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς ανακτητές, παρά τις κινήσεις συσσώρευσης των τιμών γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, η θετική δυναμική (momentum) στο Χρηματιστήριο της Αθήνας παραμένει και στόχος μεσοπρόθεσμα είναι οι 900 μονάδες.