Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ κατάφερε να ενορχηστρώσει τη μεγαλύτερη πράξη εξισορρόπησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ κατάφερε να ενορχηστρώσει τη μεγαλύτερη πράξη εξισορρόπησης
Τα μέλη του ΟΠΕΚ +, έχουν μειώσει την παραγωγή από τον Μάιο κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στα 40-45 δολάρια, η οποία σηματοδότησε μια σημαντική ανάκαμψη από την κατώτατο όριο των 19 δολαρίων το βαρέλι που έφθασε το Μάρτιο αποτελεί αναμφισβήτητα ένα επιστέγασμα της επίμονης προσπάθειας του ΟΠΕΚ να δώσει ώθηση στις τιμές μέσω περικοπών.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, οι τιμές κατέγραψαν άνοδο, κάτι που είναι ενδεικτικό ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,5 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, μία μείωση αρκετά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για πτώση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ +, έχουν μειώσει την παραγωγή από τον Μάιο κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αφού η πανδημία κατακρήμνισε το 1/3 της παγκόσμιας ζήτησης. Μετά τον Ιούλιο, οι περικοπές ρεκόρ αναμένεται να μειωθούν στα 7,7 εκατομμύρια bpd έως τον Δεκέμβριο.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ είπε ότι η μερική αποκατάσταση της παραγωγής θα ωφελήσει την αγορά και ότι η Ρωσία θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 400.000 βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο.

«Ο ΟΠΕΚ + κατάφερε να ενορχηστρώσει τη μεγαλύτερη πράξη εξισορρόπησης που έχει δει ποτέ στην ιστορία της αγοράς πετρελαίου. Αλλά τώρα, η συμμαχία είναι έτοιμη να αρχίσει να ολοκληρώνει το σόου », δήλωσε η αναλύτρια της Rystad Energy, Paola Rodriguez-Masiu.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider