Πετρέλαιο: Λύση εξισορρόπησης αναζητά η αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Λύση εξισορρόπησης αναζητά η αγορά
Μικρή πτώση για το πετρέλαιο και την Παρασκευή.

Πτώση καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή ενώ η αγορά ζυγίζει τα πιθανά οφέλη από τις προσπάθειες τόνωσης της ζήτησης από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο ενάντια στην κατάρρευση της ζήτησης που προκλήθηκε από την ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13.40 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,13% στα 22,57 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,52% στα 25,94 δολάρια.

Οι ανάγκες σε πετρέλαιο ανά τον κόσμο ενδέχεται να μειωθούν κατά 20%, καθώς σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, και κάλεσε τους μεγάλους παραγωγούς όπως είναι η Σαουδική Αραβία να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου.

Έκκληση να αλλάξει «ρότα» ο ΟΠΕΚ

Ο κ. Κίριλ Ντμιτριέφ, επικεφαλής του οργανισμού, Russian Direct Investment Fund (RDIF), ζήτησε από τον ΟΠΕΚ + να συνάψει νέα συμφωνία για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου και τον μετριασμό της επίπτωσης της ζήτησης από την έκρηξη του κορονοϊού, όπως ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξη Reuters την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντμιτριέφ και ο υπουργός Ενέργειας Αλέξανδρος Νόβακ ήταν κορυφαίοι διαπραγματευτές της Ρωσίας στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider