Συνεχίζονται οι «χαμηλές πτήσεις» για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι «χαμηλές πτήσεις» για το πετρέλαιο
Σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή .

Σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή με το μπρεντ να καταγράφει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 1991 και το αμερικανικό αργό να έχει διανύσει τη χειρότερη εβδομάδα από το 2008, καθώς η ανησυχία για την πορεία της ζήτησης επιδεινώνεται παράλληλα με την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Με τον κοροναϊό να προκαλεί πτώση της ζήτησης, η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πλεονάζουσα προσφορά της τάξεως των 4 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως», δήλωσε ο όμιλος Euroasia.

Οι τιμές του πετρελαίου επηρεάστηκαν επίσης από την πτώση ρεκόρ στις αγορές μετοχών με το Nikkei 225 της Ιαπωνίας να καταγράφει πτώση κατά 10% την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την απαγόρευση ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ευρώπη, κάτι το οποίο άσκησε επιπολέων πιέσεις στις τιμές.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13.52 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 5,24% και διαπραγματεύετια στα 33,15 δολάρια και το μπρεντ κατά 5,06% και διαπραγματεύεται στα 34,90 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider