Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για την προσφορά δίνουν ώθηση στις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για την προσφορά δίνουν ώθηση στις τιμές
Ο Τραμπ δήλωσε ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας θα υπογραφεί στις 15 Ιανουαρίου.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο την Πέμπτη λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία που επικρατεί σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Οι προσδοκίες για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου μείωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης ενώ οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή πυροδότησαν ανησυχίες για την προσφορά.

«Το πετρέλαιο εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την εμπορική ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας και την αναζωπύρωση των πολιτικών αναταραχών στο Ιράκ», δήλωσε ο Stephen Innes από το AxiTrader.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα υπογραφεί στις 15 Ιανουαρίου στο Λευκό Οίκο.

Ο στρατός των Η.Π.Α. πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ που υποστηρίχθηκε από το Ιράν το Σαββατοκύριακο.
Το 2020, το μπρεντ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 63,07 δολάρια το βαρέλι, σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Δεκεμβρίου οι οποίες έκαναν λόγο για 62,50 δολάρια.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12.20 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 61,23 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 0,28% και το μπρεντ στα 66,36 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,55%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider