Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο καθώς δέχεται πιέσεις από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας, την ταχεία αποκατάσταση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία και την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων του ΙΕΑ για την πορεία της ζήτησης.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι η Σαουδική Αραβία είχε αποκαταστήσει την παραγωγή, η οποία αγγίζει τα  11,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Η Saudi Aramco δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επισήμως ότι οι μονάδες της έχουν επανέλθει πλήρως. 

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανέφερε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να μειώσει τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2019 και το 2020 εάν η παγκόσμια οικονομία αποδυναμωθεί περαιτέρω.

«Εάν η παγκόσμια οικονομία αποδυναμωθεί, για την οποία υπάρχουν ήδη κάποια σημάδια, ενδέχεται να μειώσουμε τις προσδοκίες για ζήτηση πετρελαίου», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA, Φατίχ Βίρολ, στο Reuters.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (14.52 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 55,84 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1% και το μπρεντ στα 61,96 δολάρια καταγράφοντας πτώση 1,24%.