Η αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου κατά 3,25% σήμερα δεν στάθηκε αρκετή για να δώσει νέα πνοή στο Χρηματιστήριο Αθηνών που παρέμεινε στο «κόκκινο» για έκτη συνεχή συνεδρίαση.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 688,77, ακόμη χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 700 εβδομάδων. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν ελαφρώς αυξημένος, στα 62 εκατ. ευρώ, λόγω των μαζικών εντολών πώλησης.
Παρά την ενδοσυνεδριακή άνοδο που πυροδοτήθηκε από την πρόσκαιρη αντίδραση στη συνεχιζόμενη πτώση των μετοχών, οι εντολές ρευστοποίησης επικράτησαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους.
Όπως εξηγούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, το ταμπλό αντανακλά το σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης των αγορών προς την ελληνική κυβέρνηση ένα 24ωρο πριν την έναρξη της ΔΕΘ,, καθώς υπάρχουν έντονες ανησυχίες για «πλούσιες υποσχέσεις» που διακυβεύουν τις διαρθρωτικές ενέργειες που έγιναν στη χώρα τα προηγούμενα 10 χρόνια.
Το 10ετές ομόλογο, αντιθέτως, παρουσίασε ισχυρές ενδείξεις βελτίωσης, με την απόδοσή του να υποχωρεί στο 4,41% καθώς αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τοποθέτηση σε ελληνικά ομόλογα.