Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, με τους traders να αναμένουν νεότερες εξελίξεις από το πεδίο των δασμών, ενώ η έκθεση για τον πληθωρισμό έδειξε μία επιτάχυνση των τιμών καταναλωτή η οποία θα ληφθεί υπόψη από την Fed και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει στη νομισματική πολιτική της, την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ «φωνάζει» για μείωση των επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 3.336,99 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα fututes χρυσού στις ΗΠΑ διολίσθησαν 0,7% στα 3.335 δολάρια.
Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Νομίζω ότι η αγορά συνεχίζει να επικεντρώνεται στους δασμούς, διατηρώντας τον χρυσό σε υποστηρικτικό ρόλο. Συνεχίζω να πιστεύω πως ο χρυσός έχει ανοδική δυναμική, παρόλο που βρισκόμαστε εντός του εύρους που ισχύει από τα μέσα Μαΐου», δήλωσε ο Πίτερ Γκραντ, αντιπρόεδρος και ανώτερος στρατηγικός αναλυτής μετάλλων στην Zaner Metals.
Την Τρίτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ανέβασε στροφές τον Ιούνιο τροφοδοτώντας εκ νέου τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική οικονομία. Ειδικότερα, ο ΔΤΚ σε ετήσια βάση σκαρφάλωσε στο 2,7% (+0,3% σε μηνιαίο επίπεδο). Ο δομικός πληθωρισμός, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας αναρριχήθηκε στο 2,9% ετησίως (+0,2% σε μηνιαία βάση).
«Ειλικρινά, ο χρυσός θα πρέπει να είναι πιο δυναμικός. Αυτό φαίνεται να ενισχύει την άποψη ότι χρειαζόμαστε έναν νέο μοχλό για να ωθήσουμε τον χρυσό ξανά πάνω από τα 3.400 δολάρια», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος trader μετάλλων.
Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι spot υποχώρησε κατά 0,4% στα 37,98 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2011 τη Δευτέρα.
Η πλατίνα αυξήθηκε κατά 1,4% στα 1.382,57 δολάρια, ενώ το παλλάδιο κέρδισε 0,6% στα 1.200,50 δολάρια.