Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο

Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να προσπαθεί να κρατήσει τη τεχνική στήριξη των 620 μονάδων.

Η αμφισημία σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης επιδρά στο κλίμα, με τα βλέμματα να είναι σήμερα στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, αλλά και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ τη Δευτέρα.

Οι αισιόδοξοι εκ των επενδυτών αναμένουν «σήματα» εκτόνωσης της κρούσης, ενώ οι απαισιόδοξοι βλέπουν πως θα συνεχιστεί η περιπλοκή και πως οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν σε βάθος.

Η απόδοση του διετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,4% και η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου στο 7,5% με τις κινήσεις στην αγορά ομολόγων να είναι περιορισμένες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Grivalia Properties(+1,67% στα 7,90 ευρώ), της Aegean Airlines(+1,50% στα 6,75 ευρώ) και της Τέρνα Ενεργειακή (+1,42% στα 2,85 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 623,59 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,09%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,27 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 10 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η πικρή αλήθεια για το μελομακάρονο

Δύο κινήσεις για λιγότερο ΕΝΦΙΑ το 2026 - Τα λάθη στο Ε9 που κοστίζουν

Lamda - Ελληνικό: «Ψηλώνει» ο Riviera Tower, διεθνές ενδιαφέρον για τα οικιστικά - Η τελευταία «φουρνιά» deals

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider