Σε υψηλά πέντε μηνών οι τιμές του πετρελαίου μετά το χτύπημα στη Δαμασκό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά πέντε μηνών οι τιμές του πετρελαίου μετά το χτύπημα στη Δαμασκό
Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Οκτωβρίου ο «μαύρος χρυσός».

Με άνοδο έκλεισαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, πιάνοντας νέα υψηλά πέντε μηνών, καθώς η αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλινό χτύπημα και την καταστροφή του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό προκαλεί νέους φόβους για επέκταση της ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 83,71 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,5% ή 0,54 δολαρίων/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του WTI από τις 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς του Dow Jones.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό, με τα συμβόλαια Μαΐου του brent να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές με άνοδο 0,5% στα 87,42 δολάρια/βαρέλι, επίσης στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Οκτωβρίου.

Πίσω στις ΗΠΑ, πτώση 0,4% στα 2,710 δολάρια/γαλόνι κατέγραψε η βενζίνη, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης πρόσθεσε 0,2% κλείνοντας στα 2,6271 δολάρια/γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο ενισχύθηκε κατά 4,2% στα 1,8370 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: Το πλήγμα στο προξενείο στην Δαμασκό συνιστά «παραβίαση των διεθνών συνθηκών»

Υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ οι τιμές του χρυσού

Ισραήλ: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του Al Jazeera

gazzetta
gazzetta reader insider insider