Ανοδικό κλείσιμο για τον χρυσό σε μια εβδομάδα απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό κλείσιμο για τον χρυσό σε μια εβδομάδα απωλειών
Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκε ο χρυσός, εν μέσω αποδυνάμωσης του δολαρίου, μετάκαι  τα νέα στοιχεία που έδειξαν υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκε ο χρυσός, εν μέσω αποδυνάμωσης του δολαρίου, μετάκαι τα νέα στοιχεία που έδειξαν υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού, συμβολαίου παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 1.960,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έχασε 0,2%.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,5% φθάνοντας στα 24,50 δολάρια ανά ουγγιά, με το σύνολο της εβδομάδας να κλείνει με πτώση 1,5%.

Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.2239,60 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 3,7%.

Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 0,1%, στα 943,70 δολάρια ανά ουγγιά, χάνοντας 2,9% στην εβδομάδα.

Ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου γνώρισε κέρδη 1,2%, στα 3,93 δολάρια ανά λίβρα, ενώ σε εβδομαδιαία βάση γνώρισε «άλμα» 2,8%.

Στη διάρκεια της εβδομάδας η ενίσχυση του δολαρίου, στον απόηχο των αυξήσεων των επιτοκίων που ανακοίνωσαν η Fed και η ΕΚΤ, «επιβάρυνε» το πολύτιμο μέταλλο.

Αναφορικά με τα μάκρο που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα, σε χαμηλό άνω των 2 ετών υποχώρησε κατά τον Ιούνιο στις ΗΠΑ ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), που αποτελεί την «αγαπημένη» μέτρηση της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για τη μέτρηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο γενικός PCE σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3% έναντι 3,8% τον Μάιο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πρόκειται για την μικρότερη ετήσια ανάπτυξη του PCE στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε υψηλό 8μήνου η τιμή της βενζίνης - Αναζωπυρώνεται ο φόβος του πληθωρισμού

«Διχασμένες» έκλεισαν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα επιτόκια

Στις διαθέσεις των profit takers παραδόθηκε το Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider