Στις 4.700 μονάδες ως τα τέλη του έτους «βλέπει» τον S&P 500 η Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 4.700 μονάδες ως τα τέλη του έτους «βλέπει» τον S&P 500 η Credit Suisse
«Εκτόξευση» του δείκτη S&P 500 στα επίπεδα των 4.700 μονάδων ως τα τέλη του έτους προβλέπει ο επικεφαλής αναλυτής της Credit Suisse για τις ΗΠΑ.

«Εκτόξευση» του δείκτη S&P 500 στα επίπεδα των 4.700 μονάδων ως τα τέλη του έτους προβλέπει ο επικεφαλής αναλυτής της Credit Suisse για τις ΗΠΑ, καθώς εκτιμά πως η μείωση του βραχυπρόθεσμου κινδύνου για ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ αλλά και οι ισχυρότερες προοπτικές κερδών για τους τεχνολογικούς κολοσσούς θα δώσουν ώθηση στην αμερικανική αγορά τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του η Jonathan Golub, η «Μητέρα των Αγορών» θα σκαρφαλώσει -από τις 4.550 μονάδες περίπου που βρίσκεται σήμερα- σε νέα ιστορικά υψηλά ως τα τέλη του έτους, ενώ ήδη από τις αρχές του 2023 ενισχύεται κατά περίπου 18%. Σε προηγούμενη εκτίμησή τους, οι αναλυτές της CS ανέμεναν πως ο S&P 500 θα κλείσει το 2023 στις 4.050 μονάδες.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι η ύφεση θα αποτραπεί, ο πληθωρισμός θα παραμείνει σταθερός κοντά στα τρέχοντα επίπεδα και πως η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει σταδιακά να συσφίγγεται», ανέφεραν οι αναλυτές της Credit Suisse.

Παράλληλα, στο σημείωμα των αναλυτών της ελβετικής τράπεζας αναβαθμίζονται οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία των εισηγμένων το 2023 στα 220 δολάρια/ μετοχή από 215 δολάρια προηγουμένως, ενώ για το 2024 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στα 237 δολάρια από 220 δολάρια προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες 18% στα κέρδη της Morgan Stanley - Πλήγμα από την επενδυτική τραπεζική

ΗΠΑ: Πτώση κερδών για την τράπεζα Charles Schwab στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider