JP Morgan: Επιμένει στη σύσταση underweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Επιμένει στη σύσταση underweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές
Είναι πολύ νωρίς για τις μετοχές της Ευρωζώνης να «κοντράρουν» τις αμερικανικές, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan.

Είναι πολύ νωρίς για τις μετοχές της Ευρωζώνης να «κοντράρουν» τις αμερικανικές, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της JP Morgan.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη ένα στάδιο υποαπόδοσης μπροστά», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Mislav Matejka σε σημείωμα τη Δευτέρα, διατηρώντας την θέση underweight για τις μετοχές της Ευρωζώνης.

Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω οικονομική επιβράδυνση στην ζώνη του ευρώ, προβλέποντας επιδείνωση της «αντιστοιχίας της αναπτυξιακής πολιτικής» στο δεύτερο εξάμηνο «λόγω της πιθανής συνεχιζόμενης σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας από τη μία πλευρά και της προσφοράς χρήματος από την άλλη».

Έχοντας υπεραποδώσει 36% μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου, οι μετοχές της ζώνης του ευρώ υποχώρησαν, κυρίως λόγω της ισχύος της Wall Street από τη φρενίτιδα με την AI και την άνοδο των megacaps με την σύσταση της JPMorgan για τις μετοχές της ευρωζώνης να υποβαθμίζεται σε underweight τον Μάιο.

Για την ομάδα της JPMorgan, η καθοδική πορεία για τις μετοχές της ευρωζώνης οφείλεται και στις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, αλλά και στα πιο αδύναμα των προσδοκιών επιχειρηματικά κέρδη, με την αναθεώρηση επί τα χείρω των αντίστοιχων guidance.

Παράλληλα, η συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας είναι πιθανό να αποτελέσουν άλλο ένα εμπόδιο για την Ευρώπη, ενώ οι μετοχές των ειδών πολυτελείας δέχονται πλήγμα εν μέσω των ανησυχιών για την ανάκαμψη της 2ης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Η Bundesbank προειδοποιεί για μικρότερη ανάκαμψη της οικονομίας 

United Airlines: Συμφωνία με τους πιλότους για αυξήσεις απολαβών έως και 40% 

Goldman Sachs: Άκρως ελκυστικές και υποτιμημένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Οι κρυφές αξίες που οδηγούν σε «ράλι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider