Απώλειες άνω του 1,5% για το πετρέλαιο μετά το ΑΕΠ της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες άνω του 1,5% για το πετρέλαιο μετά το ΑΕΠ της Κίνας
Για τις προοπτικές ζήτησης πετρελαίου στη χώρα που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως.

Με ισχυρές απώλειες κινούνται τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά από τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση του «μαύρου χρυσού» που προκλήθηκαν με τα στοιχεία για την Κίνα.

Στις 11:45 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχωρούσαν 1,54% στα 78,64 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, έπεφταν 1,51% στα 74,17 δολάρια ανά βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες «άνοιξαν» τις απώλειες του 1% που κατέγραφαν νωρίτερα μέσα στη μέρα.

Γιατί «πόνεσε» το ΑΕΠ της Κίνας

Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ετήσια ανάπτυξη 6,3% στο β' τρίμηνο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για ανάπτυξη 7,3%.

Τα στοιχεία αναζωπύρωσαν τους φόβους για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας καθώς και για τις προοπτικές ζήτησης πετρελαίου στη χώρα που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως.

Όπως σημειώνει το Reuters, τόσο το brent όσο και το αμερικανικό αργό έρχονται από 3 συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου και άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τον Απρίλιο, βρίσκοντας στήριξη από τον περιορισμό της παραγωγής του OPEC+ και τις μη προγραμματισμένες διακοπές στη Λιβύη και τη Νιγηρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Richemont: Η ιδιοκτήτρια των Cartier πήρε ώθηση πωλήσεων από την Κίνα

Νέο ρεκόρ για την αξία των ETFs - Ξεπέρασαν τα 10,5 τρισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider