Τα εταιρικά αποτελέσματα «ταΐζουν» τα κέρδη στην Wall Street - Ξεχωρίζει η άνοδος της Disney

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα εταιρικά αποτελέσματα «ταΐζουν» τα κέρδη στην Wall Street - Ξεχωρίζει η άνοδος της Disney
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την Πέμπτη, μετά και από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η Wall Street την Πέμπτη, με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων να «ταΐζουν» τις τοποθετήσεις των επενδυτών στα ταμπλό ενώ καταγράφονται και τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,65% ή 220,12 μονάδες στις 34.169 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,80% ή 32,93 μονάδες στις 4.150 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 1,09% ή 130,16 μονάδες στις 12.040 μονάδες.

Προς συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων η Fed

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν οι επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), σχετικά με τη νομισματική της πολιτικής. Τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν για την αρχή του Φεβρουαρίου έδειξαν πως η αγορά εργασίας στη χώρα παραμένει «σφιχτή», γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την άποψη για το ότι η Fed θα συνεχίσει την αύξηση των βασικών της επιτοκίων με στόχο να «κρυώσει» την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με το FedWatch του CME Group, οι αγορές αναμένουν πως το βασικό επιτόκιο δανεισμού της τράπεζας θα φτάσει το 5,1% τον Ιούλιο, ενώ εκτιμούν πως η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της εντός του 2023.

Ο επικεφαλής της Fed του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, δήλωσε την Πέμπτη είναι σημαντικό για την τράπεζα να συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια της για να περιορίσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2%. Ο Μπάρκιν ανέφερε πως δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη το εάν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Δεν μπορούμε να έχω ως δεδομένο πως η κάμψη στον πληθωρισμό θα συνεχιστεί. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας» τόνισε ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Τα εταιρικά αποτελέσματα

Εξάλλου, οι επενδυτές αποτιμούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Σημειώνεται πως με πάνω από τις μισές εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του μέχρι στιγμής, το 69% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών της Refinitiv.

Η μετοχή της Disney ενισχύεται άνω του 5% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης πως απολύει 7.000 υπαλλήλους. Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 99 σεντ ανά μετοχή, έναντι 78 σεντς ανά μετοχή που αναμένονταν, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv. Στα έσοδα κατέγραψε 23,51 δισ. δολάρια έναντι 23,37 δισ. δολάρια που αναμένονταν. Οι συνολικές συνδρομές Disney+ ανήλθαν σε 161,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με το StreetAccount.

Μικρή άνοδο καταγράφει η μετοχή της Pepsico, μετά από την αύξηση των πωλήσεων της για το δ' τρίμηνο του 2022.Τα καθαρά της κέρδη ήταν 518 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, ή 37 σεντς ανά μετοχή, που είναι καλύτερα από όσα ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Για την ίδια περίοδο πάντως ένα χρόνο νωρίτερα, είχε καταγράψει 1,32 δισεκατομμύρια δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή.

Ισχυρή άνοδο εμφανίζει η μετοχή της Hilton μετά από τον υπερδιπλασιασμό των κερδών που ανακοίνωσε η αλυσίδα ξενοδοχείων. Τα έσοδα αυξήθηκαν 33,1% στα 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από την πρόβλεψη του FactSet για 2,35 δισ. δολάρια, ενώ και η πληρότητα για τις δομές της Hilton έκανε άλμα κατά 10,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 67,5%.

Μάκρο

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν στις 196.000 από 183.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 190.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν στις 1,68 εκατ. από 1,65 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,66 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider