Wall Street: Οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο διέκοψαν το ανοδικό σερί - Στο +13% η Netflix

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο διέκοψαν το ανοδικό σερί - Στο +13% η Netflix
Το «άλμα» της πλατφόρμας streaming δεν στάθηκε αρκετό για τον τεχνολογικό δείκτη.

Πτωτικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι πιέσεις που δέχθηκαν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών συμπαρέσυραν σε αρνητικό έδαφος το σύνολο της Wall Street, ενώ η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε υψηλά 14 ετών επιδείνωσε το επενδυτικό κλίμα σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την έντονη μεταβλητότητα και τις διαδοχικές αλλαγές προσήμων.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στις 30.423 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,33%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,67% στις 3.995 μονάδες.

Απώλειες 0,85%, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση έκλεισε στις 10.680 μονάδες, καθώς η υπεραπόδοση της μετοχής της Netflix (+13%), δεν στάθηκε αρκετή ώστε να αποτρέψει το αρνητικό πρόσημο. Σημειώνεται πως η μετοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming «συνέτριψε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο σε σχέση με τα κέρδη και τα έσοδα όσο και σε σχέση με τον αριθμό των νέων συνδρομητών στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Ισχυρή άνοδο άνω του 5% σημείωσε και ο τίτλος της United Airlines, καθώς η αεροπορική εταιρεία είδε τα έσοδά της στο γ' τρίμηνο να διαμορφώνονται στα 12,88 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά 13% τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, απώλειες που ξεπέρασαν το 8% σημείωσαν οι μετοχές των τεχνολογικών JD.com και Baidu, ενώ σε αρνητικό έδαφος με πτώση άνω του 7% έκλεισε και η μετοχή της Abbott Labs, παρά το γεγονός πως οι επιδόσεις της στο γ' τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν άνοδο άνω του 1%, καθώς αρκετοί από τους κολοσσούς της αμερικανικής αγοράς υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων για το τρίτο τρίμηνο.

Μάκρο

Σημαντική συρρίκνωση, χειρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Οι ενάρξεις κατοικιών συρρικνώθηκαν 8,1%, όταν τον Αύγουστο είχαν αυξηθεί κατά 13,7%., σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν για τον Σεπτέμβριο μια συρρίκνωση της τάξης του 7,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη 3% για το πετρέλαιο - Τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί

Τα χειρότερα για το bitcoin έχουν περάσει, εκτιμούν αναλυτές - Τι δείχνει η προϊστορία

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός - Απώλειες 1,3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider