Νέα κέρδη, άνω του 1%, στο Χρηματιστήριο - Ώθηση από τη ΔΕΗ και τις μετοχές των τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κέρδη, άνω του 1%, στο Χρηματιστήριο - Ώθηση από τη ΔΕΗ και τις μετοχές των τραπεζών
Κόντρα στην αβεβαιότητα από το εξωτερικό η ελληνική αγορά την Τετάρτη, «κοιτάζοντας» προς τις 820 μονάδες.

Με άνοδο πάνω από 1% έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, κερδίζοντας για τρίτη συνεχόμενη μέρα στην τρέχουσα εβδομάδα, καθώς η αγορά «κοίταξε» τα επίπεδα των 820 μονάδων και με αυξημένο τζίρο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τα κέρδη ήρθαν κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, την ώρα που οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Στο επίκεντρο θα βρεθούν ενδεχόμενες αναφορές της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την «προστασία» της ελληνικής οικονομίας (και άλλων χωρών της Ευρωζώνης με υψηλό δημόσιο χρέος), καθώς η ευρωτράπεζα θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια της για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ώστε να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Παράλληλα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες εξελίξεις σχετικά με την παροχή του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω του αγωγού Nord Stream που είναι προγραμματισμένος να επανεκκινήσει τη λειτουργία του την Πέμπτη.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 1,14% στις 815,32 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 821,22 μονάδες και χαμηλό στις 810,99 μονάδες.

O Large Cap ενισχύθηκε 1,38% στις 1.948 μονάδες, ο Mid Cap απώλεσε 0,34% στις 1.321 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών κέρδισε 2,36% στις 473,41 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, κέρδη 5,88% κατέγραψε η ΔΕΗ, άνοδο 4,33% εμφάνισε η Τράπεζα Πειραιώς και κέρδη 3,41% η Μυτιληναίος.

Αντίθετα, απώλειες 0,56% έγραψε η μετοχή της Eurobank.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Lamda Development κέρδισε 0,96%, πριν από τα αποτελέσματα α' τριμήνου που ανακοινώνει μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ακόμα, στο 4,4% - 4,9% καθορίστηκε το εύρος της απόδοσης του 7ετούς ομολόγου ύψους έως 100 εκατ. ευρώ που εκδίδει σήμερα η CPLP Shipping. Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider