Άνοδος στην Wall Street, εν αναμονή για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στην Wall Street, εν αναμονή για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed
Προσπάθεια για νέα κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η προσοχή στα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Με άνοδο κινείται την Πέμπτη η Wall Street, προσπαθώντας να δώσει συνέχεια στα κέρδη της Τετάρτης και με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και το κατά πόσο αυτά θα επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,79% ή 246,39 μονάδες στις 31.284 μονάδες.

O S&P 500 ανεβαίνει 0,67% ή 26,12 μονάδες στις 3.871 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,76% ή 85,77 μονάδες στις 11.446 μονάδες.

Οι προβολείς στην Fed

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) έδειξαν πως η τράπεζα θα συνεχίσει με την αύξηση των βασικών επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να κάμψει τις πιέσεις του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ωστόσο, καθώς το κόστος δανεισμού που προκαλούν οι αυξήσεις των επιτοκίων έχε ήδη αρχίσει να φαίνεται στον περιορισμό της καταναλωτικής δαπάνης των Αμερικανών πολιτών, αρκετοί αναλυτές αναμένουν πως η άνοδος των επιτοκίων της Fed θα «φρενάρουν» από την αύξηση των 75 μονάδων βάσης που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο (η μεγαλύτερη από το 1994).

Οι κινήσεις της Fed στο μέτωπο των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Αύριο, Παρασκευή, ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας της χώρας κατά τον Ιούνιο ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τον ίδιο μήνα. Τα δεδομένα αναμένεται να κρίνουν το κατά πόσο επιθετική θα συνεχίσει η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Μάκρο

«Μάζεμα» σημείωσε το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο της χώρας.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 85,55 δισ. δολάρια από 87,1 δισ. τον Απρίλιο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για έλλειμμα στα 84,7 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του εμπορικού ελλείμματος στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2021.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 235.000 την περασμένη εβδομάδα, από 231.000 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 230.000 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider