Πετρέλαιο: Υψηλές τιμές παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Υψηλές τιμές παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 121,64 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,31% και το Brent στα 123,28 δολάρια.

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η διεθνής τιμή του πετρελαίου παρά τη μικρή υποχώρηση που κατέγραψαν την Πέμπτη, αφού τμήματα της Σαγκάης επέβαλαν νέα περιοριστικά μέτρα κατά του COVID-19.

Οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 16,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών του COVID επέτρεψε σε ορισμένα εργοστάσια να επανεκκινήσουν,καταγράφοντας την ταχύτερη ανάπτυξη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών.

Όμως, ενώ τα στοιχεία του κινεζικού εμπορίου ήταν αισιόδοξα, δεν κατάφεραν να δώσουν περαιτέρω και παρατεταμένη ώθηση στις τιμές του πετρελαίου για πολύ.

«Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει η είδηση ​​ότι μια περιοχή της Σαγκάης επέβαλε lockdown . Αυτό περιορίζει τα οποιαδήποτε κέρδη στην Ασία , δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής αγοράς του OANDA για την Ασία-Ειρηνικό.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ σημείωσαν πτώση ρεκόρ στα στρατηγικά αποθέματα αργού, παρόλο που τα εμπορικά αποθέματα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) την Τετάρτη.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα, υποδεικνύοντας ανθεκτικότητα στη ζήτηση για καύσιμα κίνησης κατά τη διάρκεια της αιχμής του καλοκαιριού, παρά τις υψηλές τιμές των αντλιών.

«Είναι δύσκολο να δούμε σημαντική πτώση τους επόμενους μήνες, με την αγορά βενζίνης να είναι πιθανό να σφίξει περισσότερο καθώς προχωράμε βαθύτερα στην περίοδο οδήγησης», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της ING.

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν ότι η ζήτηση για όλα τα προϊόντα πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε στα 19,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) ενώ η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε στα 8,98 εκατομμύρια bpd, ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ σε σημείωμα.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:21 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 121,64 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,31% και το Brent στα 123,28 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Κίνδυνος λιμοκτονίας εκατομμυρίων ανθρώπων εξαιτίας της Ρωσίας

Ανοίγει τις αντλίες ο ΟΠΕΚ+ και επιταχύνει την παραγωγή πετρελαίου -Μένει εντός η Ρωσία

Οι κυρώσεις στη Ρωσία «στέγνωσαν» και την προμήθεια σε Lego - Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider