Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street
Οι μετοχές ξεκινούν την πρώτη συνεδρίαση του μήνα με μεικτά πρόσημα, με φόντο τις ισχυρές απώλειες της Παρασκευής.

Τελευταία ενημέρωση: 18:01

Κατεύθυνση αναζητούν οι δείκτες της Wall Street την πρώτη συνεδρίαση του μήνα, με φόντο τις ισχυρές απώλειες της Παρασκευής.

Να θυμίσουμε πως η αμερικανική αγορά είπε «αντίο» στην εβδομάδα και στον Απρίλιο με ισχυρότατες απώλειες και τον Nasdaq να καταγράφει την χειρότερη επίδοση από το 2008. Στο ίδιο μοτίβο και ο S&P 500, έκλεισε κοντά στις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες που έχει καταγράψει από τις αρχές του 2020.

Στην κίνηση των δεικτών αυτή την ώρα, ο Dow Jones κερδίζει 0,10% ή 32,00 μονάδες, στις 33.009 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,03% ή 0,42 μονάδες στις 4.131 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,34% ή 42,16 μονάδες στις 12.374 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με τη συνέντευξη Τύπου του διοικητή της, Τζερόμ Πάουελ. Εκεί η Fed προβλέπεται πως θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης. Οι αγορές αναμένουν σημάδια για τις επόμενες κινήσεις της Fed σχετικά με το ενδεχόμενο μεγαλύτερων αυξήσεων των επιτοκίων της εντός του 2022 καθώς και τις προβλέψεις της τράπεζας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ δείχνουν πως οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να δοκιμάζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους στη χώρα, ενώ παραμένει η ανησυχία για τις περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάφετ: Η Wall Street έχει μετατρέψει το χρηματιστήριο σε «αίθουσα τυχερών παιχνιδιών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider