Πτώση στη Wall Street με το «βλέμμα» σε Fed και πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στη Wall Street με το «βλέμμα» σε Fed και πληθωρισμό
Αρνητικά πρόσημα στην αγορά, με τη «μάχη» κατά του πληθωρισμού να έχει την τιμητική της αυτή την εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση 20.30

Αρνητικές διαθέσεις επικρατούν την Δευτέρα στην Wall Street καθώς η «μάχη» κατά του πληθωρισμού έχει την τιμητική της αυτή την εβδομάδα με στοιχεία για τους δείκτες να αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Την Κυριακή η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε πως ακόμα πιστεύει πως η Fed μπορεί να ελέγξει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία. Ωστόσο, οι αγορές εμφανίζονται ολοένα πιο νευρικές για την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Ομοσπανδιακής Τράπεζες, προκαλώντας έτσι μεταβλητότητα σε εμπορεύματα και μετοχές.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 2 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Δευτέρας καθώς διευρύνεται η ανησυχία για τη ζήτηση εξαιτίας των lockdown στην Κίνα και της πρόθεσης απελευθέρωσης μεγάλων όγκων αργού από τα στρατηγικά αποθέματα των παγκόσμιων καταναλωτών.

Η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κίνα, το μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου, όπου οι αρχές έχουν επιβάλλει στη Σαγκάη αυστηρό lockdown για την ανάσχεση εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Αν κοιτάξετε τους κινδύνους, δεδομένου του τι συμβαίνει στον κόσμο και στην οικονομία, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ύφεσης», ανέφερε η Μέστερ. «Αλλά παραμένω αισιόδοξη και σίγουρα η πρόβλεψή μου για το τι πρόκειται να συμβεί φέτος είναι ότι η επέκταση θα συνεχιστεί».

Η Μέστερ πρόσθεσε ότι τα lockdown στην Κίνα θα «επιδεινώσουν» τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που ενισχύουν στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Έτσι, την Δευτέρα ο Dow Jones υποχωρεί 0,75% στις 34.459 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 1,23% στις 4.432 μονάδες, και ο Nasdaq διολισθαίνει 1,54% στις 13.501 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Η μετοχή της Twitter, μετά και το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, κερδίζει άνω του 2%, ενώ προσυνεδριακά σημείωνε απώλειες, μετά από την είδηση πως δεν θα ενταχθεί τελικά στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter ο Έλον Μασκ, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Parag Agrawal.

«Ο Έλον αποφάσισε να μην μπει στο διοικητικό συμβούλιο», έγραψε σε tweet του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο με απώλειες 4%

Δεν θα μπει τελικά στο Δ.Σ. του Twitter ο Έλον Μασκ

Έκλεισαν στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με προσοχή σε πληθωρισμό ΗΠΑ και ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider