Ήπιες μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC+
Οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραγωγή.

Ήπιες κινήσεις έκαναν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραγωγή και συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εντάσεις για την Ουκρανία.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του, ο OPEC+, πραγματοποιούν τη μηνιαία συνάντηση την Τετάρτη. «Αν και υπάρχει η εκτίμηση ότι ο OPEC+ θα διατηρήσει το status quo και θα παρατείνει τις σταδιακές αυξήσεις της παραγωγής μέχρι τον Μάρτιο, τυχόν σχόλια σχετικά με τη μακροπρόθεσμη άποψη μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές στην αγορά», δήλωσε ο Robbie Fraser, παγκόσμιος διευθυντής έρευνας και ανάλυσης της Schneider Electric σε επενδυτικό σημείωμα.

Το αργό, WTI, παραδόσεως Μαρτίου, ενισχύθηκε μόλις 0,1%, στα 88,20 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 7 Οκτωβρίου του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market. Το Brent, Απριλίου, μειώθηκε κατά 10 σεντς ή 0,1%, κλείνοντας στα 89,16 δολάρια το βαρέλι.

Το χρονοδιάγραμμα έως τώρα προβλέπει αύξηση 400.000 βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή, παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών για μεγαλύτερες αυξήσεις.

«Ο OPEC εξακολουθεί να αδυνατεί να εφαρμόσει τη συμφωνημένη επέκταση της παραγωγής», δήλωσε ο Carsten Fritsch, αναλυτής της Commerzbank, σε σημείωμα. Επικαλούμενος στοιχεία από έρευνα του Reuters, σημείωσε ότι η παραγωγή από τα 10 μέλη του OPEC που υπόκεινται σε ποσοστώσεις παραγωγής αυξήθηκε κατά 230.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο, υπολείποντας την άνοδο κατά 250.000 βαρέλια που είχε συμφωνηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider