Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Με αρνητικό πρόσημο εκκίνησε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πωλητές στις τράπεζες επανέκαμψαν. Το επιβαρυμένο ευρωπαϊκό περιβάλλον δοκιμάζει την ανθεκτικότητα των εγχώριων blue chips, ενώ η επενδυτική επιφυλακτικότητα είναι εμφανής στον τζίρο της αγοράς.

Στα θετικά της συνεδρίασης συγκαταλέγεται το γεγονός πως τα επίπεδα των 640 μονάδων παραμένουν ανέπαφα και διαφαίνεται πως η αγορά δύσκολα θα υποχωρήσει προς τις 605 μονάδες. Πάντως, το γεωπολιτικό ρίσκο έρχεται να προστεθεί στις λοιπές αρνητικές παραμέτρους που καθιστούν μη ελκυστική την ελληνική αγορά για τους επενδυτές.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών χάνει 10,25%. Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Εθνικής η οποία υποχωρεί κατά 23,46% και ακολουθεί η Alpha Bank με πτώση 4,84%. Αμετάβλητοι είναι οι τίτλοι των Πειραιώς και Eurobank.

Το κλίμα μερικώς επηρεάζουν ξένα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών και ειδικά στο πως απωλέσθηκαν τα χρήματα που τους είχαν δώσει την τελευταία τριετία οι Έλληνες φορολογούμενοι.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 645,19 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,45%. Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 20 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,42%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Ευρωπαϊκή Πίστη +9,29%, Centric Συμμετοχών +8,33%, Q&R +7,69% και Ειδησεοφωνική Ελλάς +3,30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider