JPMorgan για Bitcoin: Λόγω πληθωρισμού το ράλι της τιμής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan για Bitcoin: Λόγω πληθωρισμού το ράλι της τιμής
Την Τετάρτη το Bitcoin έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 66.000 δολάρια, ενώ σήμερα ενισχύεται 1,8% στα 65.189 δολάρια. 

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό παρά ο ενθουσιασμός για το πρώτο ETF είναι οι παράγοντες που οδηγούν το ράλι στην τιμή του Bitcoin, σύμφωνα με αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

«Από μόνη της, η διαπραγμάτευση του BITO είναι απίθανο να πυροδοτήσει την εισροή νέων κεφαλαίων στο Bitcoin», σημειώνουν οι αναλυτές της JPMorgan της JPMorgan, αναφερόμενοι στο ETF της ProShares Bitcoin Strategy. «Αντίθετα, πιστεύουμε ότι η αντίληψη του Bitcoin ως καλύτερης αντιστάθμισης πληθωρισμού από τον χρυσό είναι ο κύριος λόγος για την τρέχουσα άνοδο, προκαλώντας μια στροφή από τα ETF του χρυσού σε κεφάλαια του Bitcoin από τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσαν.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν ανανεώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για περιουσιακά στοιχεία που λειτουργούν ως αντιστάθμιση - και αυτό περιλαμβάνει το Bitcoin. Ο χρυσός απέτυχε, τις τελευταίες εβδομάδες, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανησυχίες για τις αυξανόμενες πιέσεις κόστους και η μετατόπιση από τα ETF του χρυσού σε κεφάλαια Bitcoin επιταχύνθηκε. «Αυτή η αλλαγή τάσης διατηρείται, στηρίζοντας μια bullish προοπτική για το Bitcoin μέχρι το τέλος του έτους», τονίζουν.

Την Τετάρτη το Bitcoin έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 66.000 δολάρια, ενώ σήμερα ενισχύεται 1,8% στα 65.189 δολάρια.

Είχε προηγηθεί το εντυπωσιακό ντεμπούτο του πρώτου αμερικανικού bitcoin ETF, το οποίο ξεκίνησε να διαπραγματεύεται την Τρίτη και κατάφερε μόλις την πρώτη ημέρα να γίνει το δεύτερο πιο «περιζήτητο» fund για συναλλαγές στην ιστορία της αγοράς. Συνέχισε την πορεία αυτή και τη δεύτερη ημέρα, με μετοχές περίπου στα 29 εκατ., αξίας πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια για την αγορά κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider