Πτώση για το πετρέλαιο παρά τη στενότητα στην αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο παρά τη στενότητα στην αγορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 73,98 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,74% και το Brent στα 77,80 δολάρια.

Πτώση σημειώνει το πετρέλαιο εξακολουθώντας ωστόσο να κινείται γύρω από το υψηλό τριετίας καθώς το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) ανέφερε μια αιφνιδιαστική αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου 4.127 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Σεπτεμβρίου, η οποία αντιβαίνει στις προσδοκίες των αναλυτών που είχαν εκτιμήσει απώλεια 2.333 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το API ανέφερε πτώση στα αποθέματα 6.108 εκατομμυρίων βαρελιών, απώλεια μεγαλύτερη από εκείνη των 2.400 εκατομμυρίων βαρελιών που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση παρά τις εβδομαδιαίες αναφορές για πτώση των αποθεμάτων αργού και τις εκτιμήσεις για μια πιο σφιχτή αγορά ειδικά λόγω της κρίσης του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και του φόβου επέκτασής του σε άλλες χώρες.

Παράγοντες τις αγοράς αναμένουν ότι οι τιμές θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα το επόμενο διάστημα και αναθεωρούν ανοδικά τις προβλέψεις τους. Η Barclays την Τρίτη αύξησε τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο για το 2022 κατά 9 δολάρια στα 77 δολάρια ανά βαρέλι, υποστηρίζοντας ότι η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ζήτησης θα μπορούσε να διευρύνει το «επίμονο» έλλειμμα της προσφοράς.

Την Τετάρτη το πρωί (10:12 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 73,98 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,74% και το Brent στα 77,80 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider