Πάνω από τα 70 δολάρια το WTI - Σε 7ετές υψηλό το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 70 δολάρια το WTI - Σε 7ετές υψηλό το φυσικό αέριο
Το συμβόλαιο παράδοσης αμερικανικού αργού WTI, ενισχύθηκε κατά 1,15% ή 0,80 δολάρια το βαρέλι φτάνοντας στα 70,53 δολάρια.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για τις αμερικανικές προμήθειες μετά από τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα αλλά και οι προσδοκίες για υψηλότερη ζήτηση έδωσαν ώθηση στις τιμές

Έτσι, το συμβόλαιο παράδοσης αμερικανικού αργού WTI, ενισχύθηκε κατά 1,15% ή 0,80 δολάρια το βαρέλι φτάνοντας στα 70,53 δολάρια, ενώ το Brent παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,89% στα 73,56 δολάρια το βαρέλι.

Όσον αφορά στις αμερικανικές προμήθειες, πάνω από τα δύο τρίτα της παράκτιας παραγωγής πετρελαίου παραμένουν εκτός στον Κόλπο του Μεξικού ενώ οι αμερικανικές υπεράκτιες πετρελαϊκές εταιρείες επανέφεραν σχεδόν 200.000 βαρέλια παραγωγής την Παρασκευή. Ο τυφώνας έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, καταστρέφοντας τις υποδομές και αφαιρώντας περισσότερα από 21 εκατομμύρια βαρέλια παραγωγής από την αγορά, ανέφερε το Reuters.

Παράλληλα η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε 29 σεντς, ή 5,9% στα 5,23 δολάρια φτάνοντας σε υψηλό που ξεπερνά τα 7,5 έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider