Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο - Παραμένει η σύγχυση για την πορεία της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο - Παραμένει η σύγχυση για την πορεία της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 69,20 δολάρια και το Brent στα 72,62 δολάρια.

Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη υποδηλώνοντας τη σύγχυση που εξακολουθεί να υπάρχει στην αγορά από το πέρασμα του τυφώνα Άιντα αλλά ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται από την πρόσφατη άνοδο του δολαρίου, υποδηλώνοντας ότι η βραχυπρόθεσμη εστίαση συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από τον ρυθμό ανάκαμψης των προμηθειών από τον τυφώνα Άιντα, ενώ η αγορά λαμβάνει υπόψη και τις προοπτικές ζήτησης εκτιμά ο Yeap Jun Rong από την IG Market. Όπως εκτιμά, μια καθυστέρηση στην αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου από τον αντίκτυπο του τυφώνα θα χρησιμεύσει για τη στήριξη των τιμών στο άμεσο μέλλον.

Αρκετοί αναλυτές συμμερίζονται αυτή την άποψη λέγοντας ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν καθώς τα προβλήματα προσφοράς συνέχισαν να ταλανίζουν την αγορά.

Η αμερικανική παραγωγή εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανακάμψει . Μετά από περισσότερο από μία εβδομάδα όπου ο τυφώνας σάρωσε την περιοχή, το 77% της παραγωγής των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού παραμένει εκτός.

Αλλού στη Λιβύη, οι διαδηλωτές εμπόδισαν τις εξαγωγές πετρελαίου στα λιμάνια Es Sider και Ras Lanuf, υποστηρίζοντας τις τιμές του πετρελαίου.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας μείωσε την εκτίμησή της για το αμερικανικό αργό το 2021 κατά 24 σεντς ετησίως στα 65,69 δολάρια το βαρέλι και αναμένει ότι οι τιμές θα μειωθούν περαιτέρω το 2022 στα 62,37 δολάρια κατά μέσο όρο. Ομοίως, Ε μείωσε την εκτίμησή της για το Brent για το 2021 κατά 10 σεντς το βαρέλι σε 68,61 δολάρια το βαρέλι ενώ διατηρεί την εκτίμησή της για το 2022 στα 66,04 δολάρια το βαρέλι.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12:32 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 69,20 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,14% και το Brent στα 72,62 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,03%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider