Το πτωτικό σερί του χρυσού και ο ρόλος της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πτωτικό σερί του χρυσού και ο ρόλος της Fed
Ο χρυσός υποχώρησε 0,1% στα 1.787,30 δολάρια ανά ουγγιά στη Σιγκαπούρη, ανεβάζοντας την πτώση μέχρι τώρα αυτή την εβδομάδα σε περίπου 2%.

Για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση υποχώρησε ο χρυσός καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε έναν μήνα, μετά το «σήμα» που δόθηκε από αξιωματούχους της Fed για έναρξη της μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Ρόμπερ Κάμπλαν δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την ανακοίνωση του tapering στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ξεκινώντας αμέσως μετά.

Η μείωση της οικονομικής στήριξης από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα επιβαρύνει το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο επίσης πιέστηκε από ένα ισχυρότερο δολάριο αυτήν την εβδομάδα. Ωστόσο, τα σχόλια του Καπλάν ήρθαν μετά από από το Beige Book της Fed που έκανε λόγο για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξη λόγω της εξάπλωσης του στελέχους Δέλτα.

Ο χρυσός υποχώρησε 0,1% στα 1.787,30 δολάρια ανά ουγγιά στη Σιγκαπούρη, ανεβάζοντας την πτώση μέχρι τώρα αυτή την εβδομάδα σε περίπου 2%. Την ίδια στιγμή, το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα υποχώρησαν, με το δολάριο να ενισχύεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider