Σε υψηλά έξι ετών το ουράνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά έξι ετών το ουράνιο
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015 έχει σκαρφαλώσει η τιμή του ουρανίου, καθώς η επιθετική τακτική της επενδυτικής Sprott Inc. για την συγκέντρωση μεγάλων αποθεμάτων, εκτόξευσε τις τιμές στα 40 δολάρια ανά λίβρα.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015 έχει σκαρφαλώσει η τιμή του ουρανίου, του χημικού στοιχείου που χρησιμοποιείται ευρέως ως καύσμο σε πυρηνικούς αντιδραστήρες, καθώς η επιθετική τακτική της επενδυτικής Sprott Inc. για την συγκέντρωση μεγάλων αποθεμάτων ουρανίου, εκτόξευσε τις τιμές κοντά στα 40 δολάρια ανά λίβρα.

Πιο αναλυτικά, η απόφαση της Sprott Inc. να προχωρήσει σε μαζικές αγορές αποθεμάτων -που πολλές φορές ξεπερνούν τις 500.000 λίβρες ημερησίως- αλλά και οι ανακοινώσεις της εταιρείας σχετικά με τις αγορές που πραγματοποιεί έφεραν άνοδο άνω του 15% στην τιμή του ουρανίου, πιάνοντας τα επίπεδα που βρισκόταν προ του 2015, όταν και το πυρηνικό ατύχημα στην ιαπωνική πόλη Φουκουσίμα, έριξε κατακόρυφα τις τιμές και την ζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Sprott Inc. υποστηρίζει πως έχει δημιουργήσει αποθέματα 24 εκατ. λιβρών, την στιγμή που υπολογίζεται πως τα συνολικά αποθέματα του χημικού στοιχείου παγκοσμίως δεν ξεπερνούν τις 93 εκατ. λίβρες, σύμφωνα με την Yellow Cake Plc.

Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν πως η τιμή του ουρανίου ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον ώστε να δοθεί ώθηση στην επανέναρξη της παραγωγής του χημικού στοιχείου με στόχο να καλυφθεί η ζήτηση για χρήση εντός του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider