Γύρισαν στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γύρισαν στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη
Στροφή στην πορεία της διαπραγμάτευσης της Τρίτης για τις ευρωπαϊκές αγορές όπου διαγράφονται τα αρχικά κέρδη σημειώνοντας πλέον απώλειες.

Στροφή στην πορεία της διαπραγμάτευσης της Τρίτης για τις ευρωπαϊκές αγορές όπου διαγράφονται τα αρχικά κέρδη σημειώνοντας πλέον απώλειες, με τους επενδυτές να αξιολογούν ακόμη τα χθεσινά οικονομικά στοιχεία για την περιοχή της Ευρωζώνης, αλλά και στοιχεία από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου, την Κίνα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,36% στις 470.37 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 χάνει 0,11% στις 4.194 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,56% στις 7.107 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει ζημιές 0,28% στις 6.668 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 0,07% στις 26.006 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,50% στις 8.824 μονάδες.

Τα οικονομικά στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν πως το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη υποχώρησε μετά από το ρεκόρ του Ιουλίου κάτω από το βάρος της αναζωπύρωσης της πανδημίας, με τον δείκτη οικονομικού κλίματος να διαμορφώνεται στις 117,5 μονάδες έναντι του ιστορικού υψηλού των 119 μονάδων τον Ιούλιο. Ακόμα, νέα αύξηση κατέγραψε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός της Γερμανίας αγγίζοντας υψηλό 13 ετών.

Στα σημερινά δεδομένα και αλλάζοντας ήπειρο, απρόσμενη συρρίκνωση εμφάνισε τον Αύγουστο η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Κίνα, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει την οικονομία της χώρας, ενώ και η δραστηριότητα στα εργοστάσια μειώθηκε με ποσοστό μεγαλύτερο των προσδοκιών, εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ο μη μεταποιητικός PMI, που περιλαμβάνει τις κατασκευές και τις υπηρεσίες, μειώθηκε στις 47,5 μονάδες τον Αύγουστο, από τις 53,3 τον Ιούλιο. Ο υποδείκτης για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 45,2, από τις 52,5 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης της κατασκευαστικής δραστηριότητας ανήλθε στις 60,5 μονάδες, από τις 57,5 τον προηγούμενο μήνα.

Στους δείκτες της Ασίας, στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 1,08%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ΑSX 200 ενισχύθηκε 0,41%, ενώ στην Κίνα, ο Shanghai κέρδισε 0,45% και ο SZSE Component υποχώρησε 0,66%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απρόσμενη συρρίκνωση στον κλάδο υπηρεσιών στην Κίνα τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider