Μικτά τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών αλλά και το συνέδριο του Jackson Hall, για πιθανές ενδείξεις σχετικά με το tapering της Fed. 

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών αλλά και το συνέδριο του Jackson Hall στις ΗΠΑ, για πιθανές ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια της Fed για το tapering. Σημειώνεται πως η ομιλία του προέδρου, Τζερόμ Πάουελ θα γίνει την Παρασκευή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά 0,01%, με τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής να ενισχύονται 1,8%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,07%.

Στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,28%, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,18%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,35%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,12%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,32%.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης προς τα πάνω των προβλέψεων για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης μέσα στους επόμενους μήνες.

Στα μακροοικονομικά μεγέθη, χαμηλότερα των προσδοκιών κινήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo στη Γερμανία, για τον Αύγουστο. Ειδικότερα, διαμορφώθηκε στις 99,4 μονάδες έναντι 100,7 μονάδων τον Ιούλιο και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για μια μέτρηση στις 100,4 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider