Σημάδια αντίδρασης στο ΧΑ, με κέρδη μετά από τη μεγάλη πτώση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημάδια αντίδρασης στο ΧΑ, με κέρδη μετά από τη μεγάλη πτώση
Χρηματιστήριο
Η άνοδος του 0,68% απέχει από τα υψηλά ημέρας στη ελληνική αγορά, ακολουθώντας το κλίμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με κέρδη που έφεραν το χρηματιστήριο Αθηνών και πάλι κοντά στις 840 μονάδες ολοκλήρωσε τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας η ελληνική αγορά, ανακάμπτοντας από τις ισχυρότατες απώλειες που δέχθηκε χθες.

Σημειώνεται πως η άνοδος του 0,68% απέχει από τα υψηλά ημέρας στη Λεωφόρο Αθηνών, ακολουθώντας το κλίμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από τη σημερινή κίνηση του γενικού δείκτη, φαίνεται πως η αγορά εξακολουθεί να έχει προβληματισμούς για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και ειδικότερα για το τι πρόκειται να γίνει με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα της νόσου.

Σημειώνεται πως οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου ενισχύθηκαν κατά 0,60%, μετά από τη μεγάλη πτώση της Δευτέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 0,681% στις 838,830 μονάδες και με τον τζίρο της συνεδρίασης να διαμορφώνεται στα 48,6 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Lamda Development (+3,12%), της Εθνικής (+2,62%), της Τέρνα Ενεργειακή (+2,00%), της Coca Cola HBC (+1,76%) και του ΟΠΑΠ (+1,62%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 7.339.105 και 4.007.948 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 7,519 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 5,735 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider