Σε πανικό τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το Brexit

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε πανικό τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το Brexit

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τραπεζικές μετοχές πραγματοποιούν «βουτιά» πάνω από 30%, ενώ απώλειες άνω του 7% καταγράφει ο FTSE στο Λονδίνο, ενώ ισχυροί είναι οι τριγμοί και στην Γερμανία με τον δείκτη DAXν να υποχωρεί κατά σχεδόν 10%.

Ο δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 5,5%, ο δείκτης DAX με 10%, με 5% ο δείκτης CAC και με πτώση 8,8% ο ισπανικός δείκτης IBEX, ενώ FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει απώλειες 7,7%.

Μεγάλη υποχώρηση 30% καταγράφουν μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 7%, τον δείκτη ταξιδιών και αναψυχής κατά 12,4%, τον δείκτη της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 8,8% και τον δείκτη ασφαλειών κατά 10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακό φάκελο αποκτά κάθε αυτοκίνητο - Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός»

Η αργία της 25ης Μαρτίου φέρνει νωρίτερα την καταβολή των συντάξεων Απριλίου

Ακίνητα - Retail: Οι νέες «αφίξεις» και οι ακριβότερες εμπορικές «πιάτσες» - Τι συμβαίνει στα logistics

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider