Πτωτικές διαθέσεις και νευρικότητα στη Wall Street - Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές διαθέσεις και νευρικότητα στη Wall Street - Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed
Πτωτικές διαθέσεις καταγράφονται στους δείκτες της Wall Street την Τρίτη, παρά τα κέρδη στο άνοιγμα της εβδομάδας, καθώς η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη προς την συνάντηση της Fed που ξεκινά σήμερα.

Πτωτικές διαθέσεις καταγράφονται στους δείκτες της Wall Street την Τρίτη, παρά τα κέρδη στο άνοιγμα της εβδομάδας, καθώς η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη προς την συνάντηση της Fed που ξεκινά σήμερα, και στις αυριανές της ανακοινώσεις για αποδόσεις και πληθωρισμό, ενώ αρνητικά ήταν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σχετικά με τις λιανικές πωλήσεις για τον μήνα Φεβρουάριο.

Έτσι, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,47% με απώλεια 155 μονάδων, στις 32.795 μονάδες.

O S&P 500 χάνει 0,25% στις 3.958 μονάδες.

O Nasdaq υποχωρεί 0,10% στις 13.446 μονάδες.

Παρά τα πρόσφατα ρεκόρ στους δείκτες, υπάρχει διάχυτη και αυξανόμενη ανησυχία ανάμεσα στους επενδυτές ότι τα επιτόκια δανεισμού θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, εξαλείφοντας τα κέρδη της αγοράς μετοχών. Το ράλι των αποδόσεων, εσχάτως, αποτέλεσε «βαρίδι» για μετοχές με υψηλά περιθώρια ανάπτυξης, καθώς υπονομεύουν την αξία των μελλοντικών κερδών.

Οι επενδυτές αναμένουν κατευθύνσεις την Τετάρτη από την Fed, με στοιχεία για τις αποδόσεις και τον πληθωρισμό. Η συνάντηση της Fed ξεκινά την Τρίτη, και οι δηλώσεις του Προέδρου Τζερόμ Πάουελ ακολουθούν την επομένη.
«Οι αγορές θα προσέξουν την κάθε του λέξη», τόνισε ο Rick Rieder της BlackRock. «Αν δεν πει τίποτα, θα επηρεαστούν οι αγορές. Αν πει πολλά θα επηρεαστούν οι αγορές».

Λίγα άλλαξαν και για το 10-ετές ομόλογο, καθώς την Τρίτη η απόδοση του εξακολουθεί να κινείται ψηλά, περιμετρικά του 1.6%. Σημειωτέων, πως την Παρασκευή άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο έτους, πάνω από 1,64%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικάνικη στατιστική υπηρεσία την Τρίτη, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν 3% τον Φεβρουάριο, στα 561,7 δισ. δολάρια.

Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο, μια αύξηση 7,6% (αναθεωρημένη από το 5,3%). Τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο ξεπερνούν επί τα χείρω τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση 0,5%.

Στον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς οι αρχές στις ΗΠΑ εξετάζουν δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα όχημα Tesla και ένα φορτηγό, με υπόνοιες για δυσλειτουργία του συστήματος αυτόματου πιλότου, η μετοχή της εταιρείας χάνει 1,44%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider