Ρεκόρ αλλά και επιφυλάξεις στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ αλλά και επιφυλάξεις στη Wall Street
Σε ιστορικά υψηλά έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο Dow Jones και ο S&P 500.

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκαν για τη Δευτέρα 2 από τους 3 βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου (Dow Jones και S&P 500), καθώς η θετική διάθεση των επενδυτών για τα επόμενα βήματα της οικονομίας των ΗΠΑ «νίκησε» τις επιφυλάξεις για τα προγράμματα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,53% ή174,82 μονάδες στις 32.953 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,65% ή 25,80 μονάδες στις 3.698 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 1,05% ή 139,84 μονάδες στις 13.459 μονάδες.

Η Wall Street συνεχίζει ακόμα να επηρεάζεται από το πακέτο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, που έγινε νόμος των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αναλυτές αναμένουν σημαντική τόνωση της αγοράς από τα μέτρα της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για τη στήριξη καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Ακόμα, η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) αναμένεται στη συνεδρίαση της Τετάρτης να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ στον απόηχο του πακέτου Μπάιντεν. Ωστόσο, μένει να φανεί εάν οι αναφορές της Fed για το ζήτημα των επιτοκίων στα κρατικά ομόλογα θα «φρενάρουν» το θετικό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Εξάλλου, προβληματισμό προκάλεσαν νωρίτερα οι εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ευρώπη, με τις ισχυρότερες χώρες της ΕΕ να ανακοινώνουν πως αναστέλλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της νόσου λόγω παρενεργειών που κατεγράφησαν σε εμβολιασθέντες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider