Με απώλειες το κλείσιμο της Δευτέρας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες το κλείσιμο της Δευτέρας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Μόνο το χρηματιστήριο της Ιταλίας κατάφερε να σημειώσει θετικά πρόσημα για την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψε η πλειονότητα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι τόσο για το «μέτωπο» καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού όσο και για τις επόμενες κινήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών.

Στα της πανδημίας, νευρικότητα προκάλεσε η απόφαση της Γερμανίας και της Γαλλίας να διακόψουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τη νόσο, λόγω παρανενεργειών που παρουσιάστηκαν σε εμβολιασθέντες. Τα «στοπ» από τις 2 μεγαλύτερες και ισχυρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρήση του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας έρχονται εν όψει της απόφασης της αρμόδιας φαρμακευτικής αρχής της ΕΕ (EMA) για το κατά πόσο το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές για χρήση στο γενικό πληθυσμό.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη νομισματική πολιτικής της, που αναμένεται την Τετάρτη. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία καθώς και οι προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ο Stoxx 50 υποχώρησε 0,09% στις 3.829 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE έπεσε 0,17% στις 6.749 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX διολίσθησε 0,28% στις 14.461 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC κινήθηκε πτωτικά 0,18% στις 6.035 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,11% στις 24.139 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη συγκέντρωσε απώλειες 0,11% στις 8.635 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider