Με θετικά πρόσημα το ξεκίνημα της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με θετικά πρόσημα το ξεκίνημα της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στην αγορά του Μιλάνου η μεγαλύτερη άνοδος για τη Δευτέρα.

Προς τα πάνω κινούνται για το ξεκίνημα της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους για τις επόμενες μέρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Κύριο θέμα προσοχής των επενδυτών για την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι η διήμερη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), εν αναμονή σημαδιών από τη Fed για πιθανή αλλαγή στην πολιτική των επιτοκίων της αλλά και για μηνύματα της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Ακόμα, μένει να φανεί το εάν η Fed θα προχωρήσει σε αλλαγή των εκτιμήσεων της για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ, έπειτα από την ψήφιση του πακέτου τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Στα της Ευρώπης, ανησυχία προκαλεί το «πάγωμα» εμβολιασμών κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca από σειρά χωρών της ΕΕ, θέτοντας προβληματισμούς για γρήγορη επαναφορά της αγοράς σε ρυθμούς κανονικότητας. Σημειώνεται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο η Ολλανδία και η Ιταλία προστέθηκαν στη λίστα των χωρών που έχουν αναστείλει τη χορήγηση δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά του Covid-19 μετά από αναφορές για προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν σε εμβολιασθέντες.

Εξάλλου, καταγράφεται η επόμενη μέρα στο ισχυρότερο πολιτικό κόμμα της Γερμανίας (CDU), μετά τη μεγάλη πτώση που σημείωσε η παράταξη της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στις τοπικές εκλογές της Κυριακής στα κρατίδια της της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,48% στις 425.12 μονάδες.

Ο Stoxx 50 ανεβαίνει 0,50% στις 3.790 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE ισχυροποιείται 0,59% στις 6.737 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κερδίζει 0,30% στις 14.545 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC ενισχύεται 0,56% στις 6.068 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο γράφει άνοδο 1,13% στις 24.110 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη 0,73% στις 8.677 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider