Ξένα Χρηματιστήρια
13-03-2021 | 09:55

Οι 5+1 μετοχές που απογείωσαν τον Dow Jones πάνω από τις 32.000 μονάδες

Μοιράσου το
Οι 5+1 μετοχές που απογείωσαν τον Dow Jones πάνω από τις 32.000 μονάδες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κόντρα στην πανδημία του κορονοϊού και με την προοπτική του reopening, η Wall Street συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις», με τον Dow Jones να φτάσει σε ιστορικό υψηλό ξεπερνώντας τις 32.000 μονάδες.

Φυσικά σε αυτή την εντυπωσιακή άνοδο του βιομηχανικού δείκτη υπήρξαν και πρωταγωνιστές, φανερώνοντας ότι το trade σε κυκλικές μετοχές είναι αυτό που θα κινεί τις αγορές για το 2021.

Έτσι σύμφωνα με τα δεδομένα από την DataTrek ώθηση στον Dow Jones έδωσαν και όχι τυχαία οι τίτλοι:

  • Goldman Sachs, άνοδος 36% ή 610 μονάδες από την αρχή του χρόνου
  • Caterpillar, άνοδος 17% ή 283 μονάδες από την αρχή του χρόνου
  • Chevron, άνοδος 12% ή 209 μονάδες από την αρχή του χρόνου
  • JP Morgan, κέρδη 12% ή 201 μονάδες από την αρχή το χρόνου
  • American Express, κέρδη 11% ή 185 μονάδες από την αρχή του χρόνου

Όπως αναφέρει σε εσωτερικό της σημείωμα η Jessica Rabe συνιδρυτής της DataTrek Research οι αποδόσεις αυτές στις «old school» μετοχές αντανακλούν στο επικείμενο reopening της οικονομία και στην επιπεδοποίηση της καμπύλης των αποδόσεων. Η ίδια σημείωσε πως «παραμένουμε bullish για τους κλάδους της ενέργειας των χρηματοοικονομικών και της βιομηχανίας».

Φυσικά, στα blue-chip του Dow συγκαταλέγονται και η Apple η Salesforce που κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις μέχρι σήμερα, με πτώση 9,4% και 4,8%, αντίστοιχα, έως τις 10 Μαρτίου.

«Παρότι το 1/3 των εισηγμένων στον Dow βρίσκονται στο κόκκινο από τις αρχές του χρόνου, αντιπροσωπεύουν μόλις μια απώλειες 493 μονάδων στο δείκτη, που καλύπτεται μόνο από την πορεία της Goldman Sachs», αναφέρε η Rabe, συμπληρώνοντας πως «πλέον οι αναζητήσεις στο Google, εστιάζουν περισσότερο στον Dow Jones από τον S&P 500, ή ευρύτερα της αγοράς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.