Τρίτη διαδοχική ημέρα ανόδου για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτη διαδοχική ημέρα ανόδου για τον χρυσό
Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο για τρίτη διαδοχική ημέρα την Πέμπτη, ωθούμενη από ένα πιο αδύναμο δολάριο και ελαφρώς χαμηλότερες ομολογιακές αποδόσεις.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο για τρίτη διαδοχική ημέρα την Πέμπτη, ωθούμενη από ένα πιο αδύναμο δολάριο και ελαφρώς χαμηλότερες ομολογιακές αποδόσεις.

Εξάλλου, οι αγοραστές εμπορευμάτων αντέδρασαν στην ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι θα επιταχύνει τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του PEPP, ενώ θα αφήσει αμετάβλητο το όριο των συνολικών αγορών στο 1,85 τρισ. ευρώ. Η ΕΚΤ ακόμα διατήρησε την πολιτική της γύρω από τα επιτόκια σταθερή.

«Η πτώση του δολαρίου σε συνδυασμό με την έγκριση του πακέτου ενίσχυσης 1,9 τρισ. δολαρίων και ο χαμηλότερος απ’ ότι αναμενόταν πληθωρισμός έδωσαν ώθηση στην τιμή του χρυσού και νίκησαν κάποιους από τους πρόσφατους φόβους σχετικά με το μέταλλο», έγραψε την Πέμπτη ο Carlo Alberto De Casa, επικεφαλής αναλυτής της ActivTrades. Ο ίδιος τόνισε πως ο χρυσός ενδέχεται να αντιμετωπίσει το πρώτο του τεστ για αυτό το κύμα ανόδου, γύρω στα 1.760 δολάρια, το οποίο θεωρείται κομβικό σημείο «αντίστασης» στο να το υπερβεί.

Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου κέρδισαν 0,8 δολάρια, περί το 1%, κλείνοντας στα 1.722 δολάρια η ουγγιά, ενώ μέσα στην ημέρα άγγιξαν και τα 1.738 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider