Σε χαμηλό 9μήνου η τιμή του χρυσού κάτω από το βάρος της ανόδου δολαρίου και ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 9μήνου η τιμή του χρυσού κάτω από το βάρος της ανόδου δολαρίου και ομολόγων
Τα futures του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε βάθος 9 μηνών, συμπιεσμένα από την ισχυρή άνοδο του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων.

Τα futures του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα 9 μηνών, συμπιεσμένα από την ισχυρή άνοδο του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Κατά τη διάρκεια ενός webinar της Wall Street Journal την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε πως θα τον ανησυχούσε μια άτακτη κίνηση στην αγορά ομολόγων, αλλά προσέθεσε πως ακόμα δεν έχει υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος στις οικονομικές συνθήκες.

Κόντρα σε αυτό, το αμερικανικό δολάριο, αυξήθηκε σχεδόν 0,7% στη διαπραγμάτευση της Πέμπτης και κινήθηκε προς μια εβδομαδιαία αύξηση 0,7%, ενώ ο χρυσός κινήθηκε προς μια εβδομαδιαία πτώση 1,9%, όπως προκύπτει από το πιο ενεργό συμβόλαιο.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 1,5%.

Ένα δολάριο που ακριβαίνει και μια δυναμική ανόδου στις αποδόσεις μπορούν να κάνουν τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για αγοραστές που αναζητούν ασφαλείς επενδύσεις.

«Ο χρυσός αντιδρά, όπως και όλες οι μεγάλες αγορές, στην άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων» είπε ο εκδότης του Gold Newsletter, Brien Lundin.

«Και φυσικά οι ομολογιακές αποδόσεις αντιδρούν στις δηλώσεις του προέδρου Πάουελ και στην έλλειψη οποιουδήποτε ουσιαστικού σχολιασμού στην άνοδο των ομολόγων ή τη δέσμευση της Fed να κρατηθούν τα επιτόκια χαμηλά».

Η τιμή του χρυσού, για το συμβόλαιο παράδοσης του Απριλίου, έχασε 15,10 δολάρια, ή 0,9%, για να καταλήξει στα 1.700,70 η ουγγιά.
Οι τιμές έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο τους από τις 5 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider