Ξένα Χρηματιστήρια
08-01-2021 | 11:03

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τον γερμανικό δείκτη DAX να ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων οικονομικών στοιχείων και ενθαρρυντικών ανακοινώσεων για την κερδοφορία τους από εταιρίες μικροκυκλωμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 10:10 και οδεύει προς εβδομαδιαία κέρδη άνω του 3%, καθώς οι ελπίδες για περισσότερα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ενίσχυσαν κλάδους που έχουν υψηλή συσχέτιση με την οικονομική δραστηριότητα, όπως οι εταιρίες εξόρυξης, πετρελαίου και αερίου και οι τράπεζες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άλμα 0,8% ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο.

Στο μεταξύ, οι μετοχές των εταιριών μικροκυκλωμάτων Infineon, AMS και ASM International σημείωσαν άνοδο μεταξύ 2,2% και 4,7% ύστερα από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα από τις ομοειδείς τους Micron Technology και Samsung Electronics.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.