Morgan Stanley: Ποιοι κλάδοι μετοχών θα «πατήσουν γκάζι» στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Ποιοι κλάδοι μετοχών θα «πατήσουν γκάζι» στην Ευρώπη
Ξεχωρίζοντας τις ευρωπαϊκές τράπεζες, η Morgan Stanley αναφέρει πως παρά τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψαν τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τον κλάδο των τραπεζών, των κατασκευών, των μεταφορών και της ασφάλισης στη Γηραία Ήπειρο θέτει η Morgan Stanley, τοποθετώντας από την άλλη χαμηλότερα τον πήχη για τον κλάδο, της ενέργειας, της κοινής ωφέλειας και των τηλεπικοινωνιών.

Ξεχωρίζοντας τις ευρωπαϊκές τράπεζες, η Morgan Stanley αναφέρει πως παρά τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψαν τους τελευταίους τρεις μήνες, εξακολουθούν να φαίνονται ελκυστικές καθώς διαπραγματεύονται με discount 72% σε δείκτη τιμής προς λογιστική αξία (P/BV) έναντι της υπόλοιπης αγοράς. Παράλληλα, η αναθεώρηση της κερδοφορίας και των μερισμάτων παραμένει θετική για τον κλάδο, με την αμερικανική τράπεζα να δηλώνει overweight.

insider

Εξίσου και ο κλάδος της ασφάλισης, μπορεί να καταγράψει σημαντική άνοδο, επωφελουμένος από την εναλλαγή του επενδυτικού στυλ, έχοντας παράλληλα υποαποδώσει κατά 7% έναντι της υπόλοιπης αγοράς τους τελευταίους τρεις μήνες. Πέραν τούτου, η αποτίμησή του είναι ιδιαίτερα χαμηλή έναντι των προηγούμενων ετών, «βλέποντας» πολύ θετικές αναθεωρήσεις σε κέρδη και μερίσματα.

Ως προς τον κλάδο της ενέργειας η Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση equalweight ως απόρροια της υπεραπόδοσης κατά 16% τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο ενεργειακός κλάδος της Ευρώπης συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλά ως προς το σκέλος των αποτιμήσεων και θεωρείται ο φθηνότερος σε ένα συνδυασμό δεικτών (P/E τιμή προς κέρδη, D/Y μερισματική απόδοση και P/BV). Παράλληλα, οι προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας για το 2021 δείχνουν ισχυρές, γιαυτό και η Μ.S κρατά για την ώρα μια ουδέτερη στάση.

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά τις μετοχές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως είναι ο μόνος αμυντικός κλάδος που διαπραγματεύεται πάνω από το 12μηνο κινητό μέσο όρο (+0,8 τυπική απόκλιση) με τη σχετική απόδοσή του να αρχίζει να αποκλίνει από τα κέρδη ανά μετοχή (EPS). Παράλληλα, ο κλάδος αναθεωρεί αρνητικά τις εκτιμήσείς του για την κερδοφορία, ενώ σύμφωνα με την Morgan Stanley οι αποτιμήσεις δεν φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές.

Εκτός των προτιμήσεων της αμερικανικής τράπεζας βρίσκονται και οι υπερπουλημένες μετοχές των τηλεπικοινωνιών με σχετική απόδοση 1,6SD κάτω από το 12μηνο κινητό μέσο όρο. Όπως αναφέρει η Morgan Stanley μπορεί οι αναθεωρήσεις των κερδών να είναι σχετικά θετικές, αλλά υπάρχει μια περιορισμένη αύξηση του εκτιμώμενου EPS για τα επόμενα τρίμηνα.

insider

Αναλυτικά:

  • Οι λιγότεροι αγαπημένοι κλάδοι: Τηλεπικοινωνίες, Φαρμακευτικές, Τρόφιμα & Ποτά
  • Οι πιο δημοφιλείς κλάδοι: Μέταλλα, ημιαγωγοί (τσιπς), καταναλωτικά αγαθά
  • Υπερτιμημένοι κλάδοι: Ημιαγωγοί (τσιπς), λιανική, καταναλωτικές υπηρεσίες
  • Υποτιμημένοι κλάδοι: Ενέργεια, τράπεζες, ασφάλιση
  • Καλύτερες αναθεωρήσεις EPS / DPS: Μέταλλα, αυτοκίνητα, οικιακά προϊόντα
  • Χειρότερες αναθεωρήσεις EPS / DPS: Φαρμακευτικές, λιανική, καταναλωτικές υπηρεσίες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider