Χρηματιστηριακοί αναλυτές αποδίδουν τις ανησυχίες για τις τράπεζες στο φόβο των αγορών πως οι πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψουν να τρέξει γρήγορα το εγγυητικό σχήμα (Asset Protection Scheme - APS) για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δάνειων των τραπεζών.
Κατά κάποιους η άσκηση πιέσεων τους τραπεζικούς τίτλους έχει και κερδοσκοπικά χαρακτηριστικά, με συγκεκριμένα funds να θέλουν να επιταχύνουν τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων εκ μέρους των τραπεζών.
Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι Πειραιώς (-4,85%), Eurobank(-3,79%), Εθνική (-2,92%) και Alpha Bank (-2,20%).
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 610,82 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 40,12 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 38 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,64%.