Πανελλαδική απεργία με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας είναι η Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική 24ωρη κινητοποίηση.

«Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα, υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ, ενώ σε απεργία καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως και την λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Συμμετοχή στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.

Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ενώ την ίδια ημέρα θα απεργήσουν και οι δημοσιογράφοι.