Ριζικές αλλαγές στα «ήθη» των επιχειρήσεων φέρνει η προώθηση του πλαστικού χρήματος.

Την αρχή έκανε η Alpha Bank, η οποία σε συνεργασία με την American Express, εισάγει στην ελληνική αγορά την πρώτη κάρτα για επαγγελματικές δαπάνες με επιβράβευση. 

Η κάρτα ονομάζεται Enter Bonus Business American Express, ενσωματώνει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών και επιβραβεύει όλες τις αγορές, μέσω του προγράμματος επιβραβεύσεως Bonus της Alpha Bank.

Με τη νέα κάρτα, οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα, το εξωτερικό και το διαδίκτυο, πραγματοποιούνται χρεώνοντας τον εταιρικό λογαριασμό, εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια. Επιπλέον, το μεγάλο δέλεαρ της συγκεκριμένης κάρτας, που αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά τις εταιρικές συναλλαγές είναι ότι σε όλες τις αγορές συλλέγονται Bonus πόντοι, οι οποίοι εξαργυρώνονται σε πληθώρα προϊόντων και υπηρεσίες όπως: αεροπορικά εισιτήρια, καύσιμα, προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, ασφάλειες και σε πολλές προσφορές και εκπτώσεις στα περισσότερα από 3.000 συνεργαζόμενα καταστήματα του Προγράμματος Bonus.

Όσον αφορά στις ίδιες τις επιχειρήσεις, με την Enter Bonus Business American Express η παρακολούθηση των επιχειρηματικών εξόδων που πραγματοποιούνται με τη χρήση της γίνεται με ευκολία, μέσω αναλυτικής ενημερώσεως στο εκκαθαριστικό της κάρτας. Επιπρόσθετα, οι αγορές καλύπτονται από το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προστασίας Αγορών, το οποίο παρέχεται χωρίς χρέωση από την Alpha Bank.

Τέλος, αναφορικά με την ευκολία στη χρήση με την ενσωμάτωση της πρωτοποριακής τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών (contactless), οι αγορές πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη ευκολία και ταχύτητα. Η κάρτα λειτουργεί όπως μία κάρτα Chip & PIN, ενώ επιπλέον επιτρέπει να πραγματοποιούνται ανέπαφες συναλλαγές γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια στις επιχειρήσεις με το σήμα contactless. Ο κάτοχος της κάρτας την κρατάει απλά μπροστά από τον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών και η συναλλαγή ολοκληρώνεται χωρίς να απομακρύνεται η κάρτα από τα χέρια του κατόχου και χωρίς να χρειάζεται υπογραφή στη σχετική απόδειξη.