Σε χαμηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες άνω του 1% και υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

«Στο κόκκινο» κινούνται σήμερα Τετάρτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1% και υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πήραν τη σκυτάλη από το αρνητικό κλίμα που επικράτησε νωρίτερα στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο του «μίνι κραχ» που επικράτησε στη Wall Street, την Τρίτη, με τον Dow Jones να χάνει μέσα σε μια ημέρα 800 ολόκληρες μονάδες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, Κίνα και ΗΠΑ συμφώνησαν να κάνουν «ανακωχή» όσον αφορά στην επιβολή εμπορικών δασμών από την 1η Ιανουαρίου προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του G20 στην Αργεντινή. Η ασάφεια που επικρατεί, όμως, γύρω από την εν λόγω ανακωχή έχει εντείνει την αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών με τα σύννεφα να σκεπάζουν ξανά τις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη, στις 10:30 (ώρα Ελλάδας), ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραφε πτώση 1,2%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου. Στο «κόκκινο» κινείται σχεδόν το σύνολο των κλάδων.

Στο μεταξύ, απώλειες περίπου 1,3% καταγράφουν ο γερμανικός δείκτης DAX, ο γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider