ΙΣΑ: «Καμπανάκι» για τη λειτουργία εταιρείας τηλεϊατρικής 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΣΑ: «Καμπανάκι» για τη λειτουργία εταιρείας τηλεϊατρικής 
Την προσοχή του κοινού επισύρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), αναφορικά με τη λειτουργία εταιρείας, η οποία εξυπηρετεί ασθενείς με την μέθοδο της τηλεϊατρικής και φέρεται να έχει λάβει πιστοποίηση από τον Σύλλογο.

Την προσοχή του κοινού επισύρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), αναφορικά με τη λειτουργία εταιρείας, η οποία εξυπηρετεί ασθενείς με την μέθοδο της τηλεϊατρικής και φέρεται να έχει λάβει πιστοποίηση από τον Σύλλογο.

Σε συνέχεια ενημέρωσης και δημοσιευμάτων, ο ΙΣΑ επισημαίνει τα εξής:

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία, ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), είναι οι ακόλουθοι:

α. Ιδιωτικά ιατρεία,
β. Ιδιωτικά πολυιατρεία,
γ. Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και
δ. Ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Περαιτέρω σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. του Ν. 4771/2021 προβλέπεται ότι: «Η παρουσία του επιστημονικά υπευθύνου ή του νομίμου αντικαταστάτη του κάθε φορέα ή τμήματος φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρεωτική καθ' όλο το ωράριο λειτουργίας του». Ως παρουσία δε, νοείται η φυσική παρουσία, ώστε η εξ αποστάσεως και μάλιστα μόνο η εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών να καθιστά τη λειτουργία του ιατρείου φυσικού ή νομικού προσώπου, μη νόμιμη.

Τέλος, τονίζει ότι ο ΙΣΑ δεν έχει δώσει κανενός είδους πιστοποίηση στην συγκεκριμένη εταιρεία και θα διερευνήσει το ζήτημα, προβαίνοντας στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ως εκ του θεσμικού του ρόλου, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και στο πλαίσιο των σκοπών του, λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας», αναφέρει ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του.

Το θέμα ανέδειξε νωρίτερα ο γενικός οικογενειακός γιατρός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής, αν.αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ευάγγελος Φραγκούλης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: «Ο εκφυλισμός της άυλης συνταγογράφησης - ενός πολύτιμου εργαλείου στα χέρια του γιατρού για τον ασθενή του, τον οποίο γνωρίζει καλά - σε delivery συνταγών, εξετάσεων, ακόμα και αναρρωτικών αδειών!!!...

Μεταφέρω σχόλιο συναδέλφου από κλειστή ομάδα.
"Στην αρχή νόμισα ότι το βίντεο αυτό του TikTok είναι φάρσα. Κι όμως δεν είναι, το site λειτουργεί κανονικά ( συνταγογράφηση φαρμάκων/ αναρρωτικές άδειες /συνταγογράφηση εξετάσεων από απόσταση σε πολύ χαμηλές τιμές). Επιτρέπονται όλα αυτά; Αναρρωτική εξ αποστάσεως;”. H άμεση παρέμβαση των αρμοδίων είναι επιβεβλημένη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider