3 Top προορισμοί για Διακοπές το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
3 Top προορισμοί για Διακοπές το 2021
Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα έχει μόλις ξεκινήσει δείχνοντας τον δρόμο σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες.

Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα έχει μόλις ξεκινήσει δείχνοντας τον δρόμο σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες. Σε μία προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα τα ελληνικά νησιά είναι έτοιμα να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών το φετινό καλοκαίρι. Η Κρήτη, η Μύκονος, η Σαντορίνη και πολλοί ακόμα προορισμοί βρίσκονται ψηλά στις αναζητήσεις των τουριστών. Εμείς θα αναφερθούμε στους κορυφαίους εξ αυτών όπως καταγράφονται στις αναζητήσεις του κόσμου.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που αναφέρθηκε στο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού και τις ελεύθερες μετακινήσεις των τουριστών. Η χώρα μας απέδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις μικρότερες απώλειες. Η έγκαιρη έναρξη της τουριστικής περιόδους δίνει το έναυσμα για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα. Την επαναλειτουργία των τουριστικών μονάδων και την επιστροφή στην δράση για χιλιάδες εργαζόμενους. Η ελληνική φιλοξενία, η πληρότητα στις υποδομές και οι αμέτρητες επιλογές κατατάσσουν την Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

Κρήτη

Η Κρήτη αποτελεί κατεξοχήν καλοκαιρινό προορισμό για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου έχει βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι κρατήσεις έχουν αρχίσει και οι τουριστικές επιχειρήσεις ξεκινούν τον προγραμματισμό τους. Το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο αναμένεται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της τουριστικής κίνησης ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στις διακοπές του. Οι παραλίες του νησιού είναι οργανωμένες στο μεγαλύτερος μέρος τους και προσφέρουν μοναδικής ομορφιάς εικόνες. Οι αμμουδιές στα Μάταλα, το Ελαφονήσι, τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου και πολλές ακόμα προσφέρουν μοναδική ευκαιρία για χαλάρωση και ηρεμία. Για τους λάτρεις των εκδρομών υπάρχουν επιλογές όπως η Κνωσός, το Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου και μουσεία για κάθε γούστο. Η φιλοξενία είναι μοναδική και η κρητική κουζίνα δεν θα αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο.

Μύκονος

Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας. Το νησί των ανέμων φιλοξενεί στα καλντερίμια του celebrities κάθε καλοκαίρι με τα φλας να παίρνουν φωτιά όλο το 24ωρο. Η Μύκονος αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το 2021. Οι υποδομές σε ξενοδοχεία και καταλύματα είναι επαρκέστατες ενώ τα εστιατόρια και τα μπαρ καλύπτουν τις ορέξεις και των πιο απαιτητικών επισκεπτών. Δεν μπορείς να μην επισκεφτείς παραλίες όπως ο Όρνος, το Paradise, η Ψαρρού και πολλές ακόμα που θα σε μαγέψουν με τα καταγάλανα νερά και την χρυσαφένια αμμουδιά τους. Αξιοθέατα όπως ο Φάρος του Αρμενιστή και οι ανεμόμυλοι στους λόφους της πόλης θα σου μείνουν αξέχαστα. Μην παραλείψεις μία μικρή εξόρμηση με καραβάκι στη Δήλο και τα αρχαία μνημεία της. Στα must του νησιού η δίχως περιορισμούς βραδινή διασκέδαση στα αμέτρητα μπαράκια στα σοκάκια της πόλης.

Κύθηρα

Νότια της Πελοποννήσου βρίσκουμε τα Κύθηρα, ένα από τα ομορφότερα κομμάτια των Επτανήσων. Η πρόσβαση με πλοίο και αεροπλάνο φέρνει πολλούς τουρίστες κάθε καλοκαίρι στις όμορφες παραλίες του. Ένας τουριστικός προορισμός που κάθε σεζόν γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι εγκαταστάσεις του νησιού έχουν αναβαθμιστεί αισθητά και μπορούν να προσφέρουν πλέον υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες. Παραλίες όπως αυτές στο Μελιδόνι και το Καλαδί δεν μπορούν να λείπουν από την καλοκαιρινή σας ατζέντα. Τα κάστρα στις κορυφές των λόφων, τα μουσεία και πολλά ακόμα αξιοθέατα θα σας κρατήσουν συντροφιά κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Τρεις από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για φέτος το καλοκαίρι όπως αυτοί καταγράφονται στις αναζητήσεις του κόσμου. Προσδοκίες που ξεπερνούν την φαντασία και των πιο απαιτητικών τουριστών αναμένεται να φέρουν τα ελληνικά νησιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μία ακόμα σεζόν. Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ξεκινήσει με τις ευχές όλων το φετινό καλοκαίρι να είναι ασφαλές και γεμάτο διασκέδαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider